Årskrönika 2019

Års krönika 2019!

För ett tag sedan blev det ju nytt år vilken ingen förmodligen missat. Jag har inte hunnit uppdatera förrän nu på min hemsida men tänkte att det var på tiden att göra det nu när det är nytt år.

För tillfället befinner jag mig i Spanien med mina kompisar Sara och Antonia. Vi är i Torremolinos precis utanför Malaga och läger grunden för årets landsvägssäsong. Det blev för egen del bestämt väldigt sent att jag skulle med. Bokade biljet bara två dagar innan då jag inte visste in i det sista om jag skulle kunna få ihop det. Men det är svårt att tacka nej till något man vet man verkligen behöver och beslutet blev enkelt till slut!

Så nu har jag varit i Spanien några dagar och fått till en hel del mängdträning blandat med intervaller. Var ett tag sedan jag fick så mycket tid på cykeln och kroppen behöver vänja sig något.. Men oj vad skönt det är med sol och ljusare dagar!! Som man saknar det utan att veta om det.  Jag kommer vara kvar här till den 15jan innan jag flyger hem för att jobba igen på Musette.

Men nu var det ju det förra året jag tänkte sammanfatta för er lite kort.

2019 började osäkert med vad jag skulle göra och det enda jag visste var att jag behövde en stor förändring i mitt liv för att må bra i mig själv.

Så när jag fick erbjudande av cykelbutiken Musette att jobba extra där i caféet så kände jag att det var en bra chans till att våga göra något nytt. Även om jag aldrig i hela mitt liv hade tänkt jobba i en cykelbutik. Men så blev det och samtidigt pluggade jag klart kursen jag läste i Anatomi och fysiologi.

Osäkerheten kring lag hade jag inte löst men hade ingen brådska och ville ta det som det kom. Det började med att jag testad velodrom 1gång i Ballerup och fick sedan den briljanta iden att åka upp och träffa Frida i Falun och varför inte samtidigt köra SM i Velodrom?

Så i början av februari åkte jag upp och körde andra gången på velodrom och tävlade i SM. Det var spännande och något helt nytt. Så jobbigt men även en speciell kick som jag inte fått på länge. Bonusen att ta med sig två SM medaljer från mästerskapet var kul!

Efter SM helgen i Falun åkte jag vidare till Stockholm för utbildning i bIkefit och var där några dagar för det innan jag begav mig söder ut igen.  Väl hemma därifrån så började jag jobba med bikefit på Musette och det är något som rullat på sedan dess. Något som jag tycker är väldigt roligt att hjälpa andra med att få andra att uppleva hur magiskt det kan vara att cykla och även att förebygga för skador.  Vilket jag själv dessvärre haft en del pga. överbelastning.

Efter besöket i Falun så blev det även klart att jag under året skulle komma att köra för Ormsalva! Känns så otroligt roligt att de tog in mig så sent i laget och att de är så himla omtänksamma om alla i klubben.  

Så efter det så åkte jag på träningsläger till Spanien först med Alice, Vincent och Hjalmar i Calpe för 10dagar innan jag senare i mars åkt med Ormsalva till Altea för 1vecka. Super bra läger båda två och fick med mig fin träning från båda och även nya vänner.

När jag kom hem därifrån flyttade jag till egen lägenhet i Malmö och installerade mig där samtidigt som jag tävlat, jobbat och skaffat nya vänner för livet. Ett dröm år helt enkelt med allt man behöver!

Året tävlingsmässigt har inte varit så intensivt som det brukar och det är ett medvetet val! Första året sedan 2009 som jag inte tävlade en enda gång utanför Sverige. Något jag verkligen behövde personligen att bara få göra det i egen takt och bara köra det jag ville utan krav/ prestation. Så himla nöjd jag är att jag lyssnade på mig själv denna gång och tog mig den pausen.

Jag tävlade hemma i Sverige och det gick ju väldigt bra för att inte fokusera på att jag skulle tävla så mycket. 3plats på Kinnekulle, 1a på Göteborgsgirot, landslagsuppdrag i Uppsala med offensivkörning och vinst för teamet, 3:e plats vid slaget vid Lund och inte minst SM guld på hemma plan framför alla mina vänner och familj. Allt detta bara pga. att jag åter igen bara körde för att det var så sjukt kul att cykla!!

Tack alla som är med på min cykelresa och vill dela den med mig och fått mig att se det fina i cyklingen igen efter att jag tyvärr tappade grund kärleken till sporten något år.

Ett speciellt tack till Tre koter, Musette, Per Brattström , Mixta, Malmöidrottsakademi, mina vänner och självklart min familj/ släkt som finns där för mig!

Nu kör vi igång 2020 med ny utmaningar och mål!