Holland-Sverige-Holland.

Efter en månad i Holland åkte jag hem till Sverige. Dock bara för 1vecka för att hålla koll på kroppen, gå till tre kotor, träffa familjen och fixa lite ärenden innan jag begav mig till Holland igår igen.

Den 18feb åkte jag i min lila röda ”Ferrari” egentligen en lite röd golf med tonade rutor. Men nästan igen skillnad ju. Färden gick mot Schimmert (Holland) där jag och Frida hyr ett hus för att bo i under tiden som vi tävlar. Vi blev väl bemöta av huvudsponsorn i teamet Jos Feron och hans familj. Det kändes riktigt bra att få så trevligt bemötande och vi kände oss direkt som hemma.

När vi kom ner till Holland var det som i övriga Europa ….. kalt!! En riktigt sibirisk kyla som trängde ända in i märgen. Jag blev tvungen att tom köpa mig en ny vinter jack för att kunna gå ut. Första tävlingen var Het Niuwsblad som är årets första vårklassiker. I vintermundering och -3grader stod vi på startlinjen, kändes snarare som vi skulle ut på en jätte grupp träning. Så var det dock inte utan en av de hårdare vår- tävlingarna.

Dessvärre startade inte säsongen drömlikt som man alltid önskar sig. Jag fick problem i första backen, kom igång efter den men då var det försent. Där med var min tävling över.  Nästa tävling kördes i ännu bistrare förhållande med -7grader och 10m/s. Dessvärre infann det sig inga Superwomen krafter under dessa tävlingar. Då mina klena lungor inte fixade den bistra kylan. Men sånt är livet det är bara att bryta ihop och komma igen och låta lungorna återhämta sig som hade haft en jobbig period med kylan.

Där efter bestämde jag mig för att avstå tävlandet helgen efter för att få möjlighet att ladda om på riktigt. Jag tränade i de vackra områdena kring Limburg och måste säga att det är några av de finaste träningsvägarna man kan hitta kring Belgien/ Holland. Upp och ned med runt 1000- 2000höjdmeter per träningspass kan man få ihop. Så rekommenderar starkt att ta en tur förbi här om man är i trakterna.

Foto: Eget ( Vilodag i Maastricht)

Helgen där på körde vi det nationella lopp i Strijen (Holland). Där vi var 150startande tjejer och hela 16st från mitt team. Det var kaos innan start, slagsmål in i startfållan och jag och Frida hamnade långt bak. Vi förstod inte förrän starten gick varför folk hade sådan hets att vara först. Men förklaringen kom snabbt då de inte fans någon master start utan rakt in i kantvinden efter 100meter. Vi tog oss förbi många men hamnade i små grupper och kom aldrig hela vägen fram. Nästa gång får vi vissa lite viking fasoner så att vi är med i starten iallafall. Teamet vann tävlingen så det var ändå en bra dag på jobbet. Känslan i kroppen började likna tävlings form och svarade mer och mer.

Dagen efter var det dags för Kermis i Oike (Beligen). Ett lopp jag 2016 hade kört och kände därför till varvet något. Var taggad och våren knackade äntligen på dörren med 17grader och sol. Denna dagen skulle vi minsann och dar inte missa starten utan var först istället. Vi fick därför bra möjligheter att hamna rätt från start. Så efter 3km testade jag på en attack och kroppen svarade på kommandot. Jag var äntligen med i tävlingen. Där efter så kom min team kompis i utbrytning med 2 andra och jag bryggade efter ett tag upp till dom med 4andra. Vi blev en utbrytare grupp som sedan skulle hålla hela vägen till mål. Hade en bra känsla och kände att Alexandra var tillbaka och vågade köra offensivt. En skön känsla och himla kul hade jag. Det slutade med en spurt och där jag klantade mig men skönt att Kaat från teamet tog hem 3:e platsen. Själv hamnade jag på en 7:e plats.

Foto: Hinninck Paul

Vi han även med en team presentation med teamet innan resan gick hem mot Sverige. En trevlig tillställning där jag även fick möjlighet att träffa Carina. Som är en nära vän till familjen och som alltid ställt upp för mig när jag är nere i Holland. Guld värt och så trevligt att träffas igen.

Foto: Team Jos Feron

Efter 1 vecka hemma i Sverige är jag nu tillbaka i Schimmert och laddar nu inför första tävlingen som går imorgon. Dwars door Vlaandern står på menyn och det kommer bli backar, kullersten och förmodligen lite regn som Garnityr. Som det ska var på en vår klassiker helt enkelt.

Där efter följer Volta Limburg Classic den 31april som går väldigt när där jag bor. På måndagen körs sedan Dottignes i den 2april i Belgien nära frankrike. Tätt följt av Healhy Aging tour den 4- 8 april i de Nora delarna av Holland, ett 5dagars etapplopp . Så det blir nästan som att jobba på julbord fast med lite andra godsaker bara.

Nu vet ni lite vad som väntar här nere och det kommer bli sten tufft. Men ser även mycket fram till det och att ta mig an nya utmaningar.

Nu fortsätter jag ladda inför förrätten som serveras imorgon kl.11.45.