Ny säsong lurar runt hörnet och nytt internationellt team.

Ny säsong väntar!

Nu är snart vinter träningen avklarad och så snabbt det har gått. Under första delen av vintern har jag varit hemma i Skåne och tränat, fokuserat på styrketräningen och att lägga en bra grund inför kommande år. I slutet av Januari åkte jag på träningsläger tillsammans med Alice och Vincent som jag kört tillsammans med i Trampen sedan jag var 13år.

Vi hyrde en lägenhet i Calpe(Spanien) som verkligen är ett cykelmecka när det gäller träningsläger för cyklister. Det var fullt av cyklister från hela världen på vägarna som förberedde sig inför säsongen som närmar sig. Från amatörer till Världsmästare och olympiska mästare.

Vi fick otroligt bra väder och hade mellan 18-25grader varje dag och oftast sol. Så skönt att få sol efter ½ år med gråt väder i Sverige. Träningen rullade på fint och jag njöt av varje stund under lägret och att kunna känna skillnader mot förra året träningsmässigt i kroppen. Då jag inte kunde cykla mer än 3h då jag fick ont i kroppen/höften av mer belastning. Så det känns gött när allt arbete man läger ner har gett resultat.

Därefter åkte jag hem en vecka och tränade vidare på hemmaplan innan jag åkte på en familjesemester till Österrike och Zell am Zee. Vad gör man i Zell am Zee då? Jo man åker skidor!! J Helt underbart då det var 3 år sedan sist och något jag verkligen älskar att göra. Att få vara upp i Alperna och bergen är en sådan känsla och att svischa ner för backen på manchester pister i sol. Så det blev en bra vecka med återhämtning från cyklingen och tid för familjen. Där efter var jag hemma i Sverige en vecka och fixade det sista inför säsongen.

Under 2018 kommer jag förutom Team Crescent D.A.R.E  hemma i Sverige  även tävla för det holländska teamet Jos Feron Internationellt. Genom Jos Feron får jag chansen att komma ut mer internationellt igen och efter ett år hemma börja trappa upp det internationella tävlandet igen.

Nya tävlingströjan för Jos Feron.

Så för tillfället så befinner jag mig i  Holland strax utanför Maastricht i de södra delarna av Holland, i de kuperade delarna. Där kommer jag tillsammans med Frida Knutsson från Sverige bo i perioder för att ha nära till tävlingarna.

Första tävlingen går den 24:e Februari (imorgon) då Omloop het Nieuwsblad ska köras. Loppet är första vårklassikern för säsongen och den är första tävlingen i Europa för många. Världseliten kommer vara på plats och det kommer bli stenhårt. Men jag ser fram emot att komma igång med tävlandet igen och träffa fler av de andra tjejerna i  teamet.  Tävlingen går upp för de flesta av de kända backarna och pave sträckorna i Belgien. Bland annat Muuren och Bosberg. För mer info om tävlingen se länk nedan: http://www.omloophetnieuwsblad.be/nl/ohn/elite-vrouwen/wedstrijd

Nu sätter vi igång säsongen 2018, på återseende / Alexandra