I vårens tecken!

Nu har det fina vädret kommit till Sverige med 20grader och sol, rapsfält och fågelkvitter. Känns som sommaren är här och vad passar då bättre än att sammanfatta våren och vad som hänt då.

Jag började min säsong i Danmark och hela 2månader senare än förra året. Det kändes lite annorlunda mot de senaste 4åren då jag varit utomlands vid den tiden. Men kändes även som ett bra beslut att ha lite längre vinterträning än tidigare och försöka bygga upp kroppen rätt. För att försöka få bukt med problemen jag haft senaste två åren med höften. Var peppad inför tävlingen men även lite nervös över hur kroppen skulle reagera. Jag hade dock riktigt roligt under tävlingen och var med i utbrytningen som gick iväg. Försökte chansa med attack i slutet av tävlingen men lyckades inte denna dagen och jag slutade 4:a.

Var där efter hemma en vecka i Sverige innan jag tillsammans med teamet körde ner till Belgien, där vi skulle köra några kermis lopp. Första tävlingen kördes i Franska delen av Belgien i Dottignes. Kändes ganska märkligt för egen del att komma dit efter att många andra redan varit igång i månader så var en aning orolig för hur det skulle gå under loppet. Men väl inne i det så var det riktigt roligt och vi körde bra som team och peppade varandra. Kände mig överförväntan i kroppen och kunde vara med och skapa tävlingen tillsammans med teamet. Vi missade dock den avgörande utbrytningen då det gick iväg 5st. Jag satte sedan in en stöt med 2,5km kvar till mål och kunde köra solo in till mål. Blev 6:a på tävlingen och en skönt kvitto på att jag fortfarande kunde cykla i internationellt motstånd.

 

 

Dagen efter körde vi ytterligare ett kermis och även detta gick bra tills det var ett halvt varv kvar. Jag hade 2varv tidigare satt in en attack och där efter bryggade 5st till upp till mig och där ibland Stine i teamet. Så vi hade ett perfekt läge då vi var enda teamet som hade två i utbrytningen. Men i sista backen med 2km till mål får mina ben för sig att inte vilja mycket mer och pekar rakt ut. Får tillbaka lite kraft efter backen men då har jag redan tappat kontakten och blir sedan uppkörd av klungan. Surt för egen del men skönt att kunna vara med och skapa avgörande utbrytningen och att Stine körde in på en fin 5:e plats från teamet. Sista tävlingen gick dessvärre inte lika bra då kroppen började säga ifrån. Men överlag en bra tid i Belgien tillsammans med ett fantastiskt trevligt gäng.

Jag åkte sedan hem till Svergie för att vara hemma i en vecka, för att kommande helg köra Kinnekulle och där efter åka med landslaget till Tjeckien för etapp lopp. Till Kinnekulle kom jag men mycket längre än så blev det inte just denna gången. Då jag under Kinnekulle fick ont/domningar i min höft som jag under de senaste två åren haft problem med från och till i perioder. Gjorde vad jag kunde för teamet under tävlingen och härligt att teamet tog hem första SWE- cup tävlingen genom Ida som vann tävlingen och Rikke på tredje platsen. Jag slutade 5:a.

Där efter åkte jag och Rikke mot Skåne, smärtan i höften var ett faktum och den ville inte ge med sig denna gången. Att åka till Tjeckien med ett domnande ben kändes inte jätte skoj och inte heller rätt att åka dit halv bra i kroppen. Jag valde att avstå från uppdraget och försöka få ordning på problemen för ”hundra elfte gången”. Kom snabbt till en läkare och fick tid för magnet röntgen och han konstaterade innan röntgen att ”skadan” inte är efter någon skolbok. Men varför vara det. Hade ju inte varit särskilt spännande att läsa samma bok om och om igen ;).


Under tiden som jag väntat på magnetröntgen har jag fortsatt kämpa på med styrketräningen/ rörlighet och cyklat så mycket kroppen tillåter. Jag har nu fått göra magnetröntgen och väntar på svar om hur vi ska gå vidare. Smärtan har lättat och jag kan träna på mer och mer utan att ha för mycket problem. Styrketräningen hjälper något och självklart rörlighetsträningen. Men vissa dagar finns smärtan där och det är bara att försöka härda ut den. Oftast släpper det igen men kan även hålla i sig i dagar/ veckor och ibland blir tröttheten bara för mycket av den malande smärtan. Det positiva är att det är mycket bättre än för ett år sedan och att man genom detta lär sig uppskatta de dagarna man är smärtfri extra mycket.


Det har varit så pass bra senaste 1,5veckan att jag valde att ställa upp på SWE- cup i Sövde förra söndagen och hjälpa laget så mycket jag kunde då vi har både ledartröjan, spurttröjan och team tävlingen i cupen. Hade en bra dag på cykeln och kunde gå upp i kantvinden, attackera och vara med i tävlingen samt göra uppdrag för de andra i teamet så det var riktigt skoj. Teamet hade tyvärr en lite slitig dag och alla hade inte pang benen just denna dagen. Men vi tar nya tag och det kommer ju flera tävlingar framöver. Vi leder fortsatt cupen och har både spurt tröjan/ team tävlingen. Tävlingen slutade i en spurt där jag tog en 4:e plats.


Nu tänker jag fortsätta njuta av det underbara vädret i Sverige då det bjuds på otroligt fint väder och det känns som sommaren är här!!! 😀 Vi får se vart jag dyker upp på nästa gång, men det får tiden utvisa och kroppen. Tålamod är något jag jobbar hårt på just nu!